Aktualności

menu wigilijne

Propozycja menu Wigilijnego

Posted on

Szanowni Państwo,

Boże Narodzenie to czas radości w którym zapominamy o troskach i smutkach. W tym czasie pragniemy usiąść z najbliższymi przy wspólnym stole, podzielić się opłatkiem i cieszyć tą wyjątkową chwilą.
W związku ze zbliżającymi się Świętami Bożego Narodzenia. Przedstawiamy Państwu ofertę w zakresie organizacji bankietów wigilijnych oraz świadczonych przez nas usług cateringowych. Oferta ta, skierowana jest do firm oraz instytucji, które pragną wykorzystać ten czas, aby zbudować jeszcze lepsze relacje między pracownikami i zmotywować ich do większego zaangażowania we wspólne działania. Menu, które dziś Państwu przedstawiamy ma charakter przykładowy i może być dowolnie modyfikowane.
Będzie nam bardzo miło, jeżeli zechcą Państwo świętować razem z nami.

Propozycja menu Wigilijnego #1- Catering

Z u p a
Podlaska zupa grzybowa

Na   gorąco
Kapusta z grochem

Pierogi z kapustą i grzybami
Karp z rusztu z pieczarkami ( ½ dzwonko)

Stół deserowy
Makiełki z makiem/sernik,piernik/owoce

Zimne przekąski
Sałatka śledziowa z plastrami buraków, ziemniaków i cebuli zwana szubą
Śledź pod pierzynką cebulowo- jabłkową

Bufet z napojami
Kompot z suszonych owoców ze skórką pomarańczy i odrobiną cynamonu
Napoje zimne (soki owocowe, woda mineralna) oraz gorące (kawa, herbata) zawarte w cenie menu

Cena 49zł/ osoba

 Wycena zawiera:

  • potrawy według menu
  • wypożyczenie porcelany i innych naczyń
  • wypożyczenie sztućców, wypożyczenie szkła do napojów
  • wypożyczenie stołów bufetowych oraz bielizny stołowej
  • obsługę techniczną odpowiedzialną za przygotowanie i posprzątanie Cateringu
  • obsługę kucharską z zakresu podania potrwa
  • Wykaz mediów niezbędnych do wykonania zlecenia:
  • dostęp do zimnej i ciepłej wody


Propozycja menu Wigilijnego #2- Catering

Zupa
Zupa na suszonych grzybach z łazankami

Dania ciepłe
Wigilijne pierogi faszerowane kapustą oraz grzybami
Filet –roladka z warzywami
Groch z kapustą
Kulebiak z kapustą i grzybami

Zimne przekąski
Sałatka śledziowa z plastrami buraków, ziemniaków i cebuli zwana szubą
Śledź pod pierzynką cebulowo- jabłkową
Sałatka le jardin z wędzoną rybką,
Karpik w galarecie

Stół deserowy
Makiełki z makiem, połączone z kompozycją ciast wigilijnych/owoce

Bufet z napojami
Kompot z suszonych owoców ze skórką pomarańczy i odrobiną cynamonu
Napoje zimne (soki owocowe, woda mineralna) oraz gorące (kawa, herbata) zawarte w cenie menu

Cena 64 zł/ osoba

 Wycena zawiera:

  • potrawy według menu
  • wypożyczenie porcelany i innych naczyń
  • wypożyczenie sztućców, wypożyczenie szkła do napojów
  • wypożyczenie stołów bufetowych oraz bielizny stołowej
  • obsługę techniczną odpowiedzialną za przygotowanie i posprzątanie Cateringu
  • obsługę kucharską z zakresu podania potrwa
  • Wykaz mediów niezbędnych do wykonania zlecenia:
  • dostęp do zimnej i ciepłej wody
  • dostęp do gniazda elektrycznego z uziemieniem – 2 wyjścia


Propozycja menu Wigilijnego #3- Catering

 Zupa
Wigilijny barszcz czerwony z kulebiakiem

Danie główne serwowane z bufetu szwedzkiego
Dzwonko karpia podane z kapustą z grochem, pieczywem oraz ziemniakami pieczonymi w ziołach
Tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami
Kulebiak z kapustą i grzybami

Stół deserowy
Makiełki z makiem, połączone z kompozycją ciast wigilijnych/owoce

Zimne przekąski podane
Sałatka śledziowa z plastrami buraków, ziemniaków i cebuli zwana szubą
Śledź pod pierzynką cebulowo- jabłkową
Ryba po grecku
Postna   sałatka „dziadowska” z fasolą i grillowanym łososiem

Bufet z napojami
Kompot z suszonych owoców ze skórką pomarańczy i odrobiną cynamonu
Napoje zimne (soki owocowe, woda mineralna) oraz gorące (kawa, herbata) zawarte w cenie menu

Cena 84 zł/ osoba

Wycena zawiera:

  • potrawy według menu
  • wypożyczenie porcelany i innych naczyń
  • wypożyczenie sztućców, wypożyczenie szkła do napojów
  • wypożyczenie stołów bufetowych oraz bielizny stołowej
  • obsługę techniczną odpowiedzialną za przygotowanie i posprzątanie Cateringu
  • obsługę kucharską z zakresu podania potrwa
  • Wykaz mediów niezbędnych do wykonania zlecenia:
  • dostęp do zimnej i ciepłej wody
  • dostęp do gniazda elektrycznego z uziemieniem – 2 wyjścia

 


Propozycja menu Wigilijnego #4- Catering


Zupa do wyboru serwowana z bufetu szwedzkiego
Zupa na suszonych grzybach z łazankami
Wigilijny barszcz czerwony z uszkami

Danie główne serwowane z bufetu szwedzkiego
Dzwonko karpia podane z kapustą z grochem oraz ziemniakami pieczonymi w ziołach
Tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami
Kulebiak z kapustą i grzybami

Stół deserowy
Makiełki, kutia, polski piernik, makowiec

Zimne przekąski podane na bufecie szwedzkim
Sałatka śledziowa z plastrami buraków, ziemniaków i cebuli zwana szubą
Pstrąg faszerowany farszem polskim
Karp po żydowsku z warzywami
Ryba z grillowanymi warzywami oraz ziołami w sosie pomidorowym
Śledź w trzech odsłonach smakowych

Bufet z napojami
Kompot z suszonych owoców ze skórką pomarańczy i odrobiną cynamonu
Napoje zimne (soki owocowe, woda mineralna) oraz gorące (kawa, herbata)
zawarte w cenie menu

Cena 98zł/ osoba

Wycena zawiera:

  • potrawy według menu
  • wypożyczenie porcelany i innych naczyń
  • wypożyczenie sztućców, wypożyczenie szkła do napojów
  • wypożyczenie stołów bufetowych oraz bielizny stołowej
  • obsługę techniczną odpowiedzialną za przygotowanie i posprzątanie Cateringu
  • obsługę kucharską z zakresu podania potrwa
  • Wykaz mediów niezbędnych do wykonania zlecenia:
  • dostęp do zimnej i ciepłej wody
  • dostęp do gniazda elektrycznego z uziemieniem – 2 wyjścia

 Z wyrazami Szacunku

JACEK WÓJCIK
696 175 931
512 094 014
www.ljrest.pl
restauracja@ljrest.pl
+48 42 714 14 16

WSZELKIE USTALENIA W ZAKRESIE
INDYWIDUALNYCH POTRZEB NASZYCH KLIENTÓW,
SPEŁNIAMY DOSTOSOWUJĄC CENY,RABATY,I.T.P